1. Kies je naambord
2. Personaliseer je naambord
3. Bestel je naambord

Het langste naambord van Europa staat in… 15 oktober, 2018

Terug naar overzicht

Wales. Om precies te zijn op het eiland Anglesey. Daar ligt een dorpje met een plaatsnaam dat bestaat uit maar liefst 58 tekens, namelijk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Ja, probeer dat maar eens uit te spreken.

In het Engels klinkt de uitspraak ongeveer zo: Llan-vire-pooll-guin-gill-go-ger-u-queern-drob-ooll-llandus-ilio-gogo-goch. Vrij vertaald betekent de naam “Parochie van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de parochie van de Heilige Tysilio bij de rode grot”.

Oorspronkelijk was de naam van de plaats Llanfair Pwllgwyngyll wat nog steeds lastig is om uit te spreken voor iedereen die geen Welshman is. Tegenwoordig wordt de naam onder hen meestal afgekort tot Llanfair PG of Llanfairpwll, maar de naamborden met de volledige naam staan nog steeds in dit bijzondere plaatsje dat iets meer dan 3100 inwoners telt. En dus hebben zij het langste naambord in Europa.

Langste naambord

De inwoners van dit dorp bedachten de naam in 1860. Ze wilden namelijk de langste naam van elk treinstation in het land hebben. Het was een promotiestunt, waarmee ze toeristen naar hun dorp hoopten te trekken en zo de lokale economie een boost geven. Die missie is geslaagd.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is inmiddels een bekende toeristenplaats waar veel mensen bij het treinstation op de foto gaan met dit bijzondere naambord.

Naambord wereld

Niet alleen heeft Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch de langste naam van elk treinstation in Groot-Brittannië, het is ook de langste naam in Europa. Het is echter niet de langste naam in de wereld. Er zijn twee andere plaatsen in de wereld die langere namen en naamborden hebben.

betaal-met-ideal wij-verzenden-met-postnl wij-verzenden-met-dpd
© 2024 123naamborden.nl - Alle rechten voorbehouden