1. Kies je naambord
2. Personaliseer je naambord
3. Bestel je naambord

Het langste naambord in de wereld vind je in… 29 augustus, 2018

Terug naar overzicht

Taumata­whakatangihanga­koauau­o­tamatea­pokai­whenua­ki­tana­tahu is de naam die op het langste naambord in de wereld valt te lezen. Het is de naam van een heuvel op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en bestaat uit maar liefst 66 tekens. Je vindt het naambord ongeveer 120 kilometer ten zuiden van de plaats Napier.

De naam komt uit de taal van de Maori’s de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Op zijn Maori’s schrijf je de naam zo: Taumata-whakatangihanga-kōauau-a-Tamatea-pōkai-whenua-ki-tana-tahu. Vaak wordt de naam afgekort tot Taumata, maar tot op de dag van vandaag kun je nog steeds dit bijzondere naambord met de lange naam bij deze heuvel te bewonderen.

Vrij vertaald betekent de naam zoiets als: “De top van de heuvel waar Tamatea, de man met de grote knieën, die bergen neersloeg, beklom en verzwolg om het land door te trekken, gekend als de Landeter, speelde op zijn neusfluit voor zijn geliefde.”

Over het ontstaan van deze naam bestaan verschillende verhalen. Sommigen zeggen dat de lokale Maori’s deze naam al eeuwenlang gebruiken, anderen beweren dat de naam werd ingevoerd om de langste naam ter wereld te hebben en het dorp Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch te verslaan.

Langste plaatsnaam

De langste plaatsnaam in de wereld gaat overigens naar Bangkok, onder de Thaise bevolking beter bekend als Krung Threp. Echter, de volledige ceremoniële naam van de stad is: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit en dat ziet in Thai zo uit: กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถานอมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์. Welke naam er op de plaatsnaamborden van deze stad staan, konden we niet achterhalen.

betaal-met-ideal wij-verzenden-met-postnl wij-verzenden-met-dpd
© 2024 123naamborden.nl - Alle rechten voorbehouden