1. Kies je naambord
2. Personaliseer je naambord
3. Bestel je naambord

Welk materiaal kies ik voor mijn naambordje? 29 augustus, 2018

Terug naar overzicht

Wanneer je een naambord kiest, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het materiaal waarvan het naambordje wordt gemaakt, speelt dan een belangrijke rol bij het maken van je keuze. Daarom geven we dit keer praktische tips om je te helpen kiezen.

De keuze voor het materiaal is vooral afhankelijk van de locatie. Plaats je het naambordje binnen of buiten? Wordt het naambordje buiten blootgesteld aan alle mogelijke weerselementen of wordt het enigszins beschut onder een afdakje geplaatst?

Naambordje buiten hangen?

Hangt jouw naambord buiten vol in de regen, dan adviseren wij geen leisteen. Als leisteen goed nat is, dan wordt de gravure minder goed leesbaar. Eenmaal opgedroogd is alles weer goed leesbaar. Dit ongemak is overigens te voorkomen door het naambord onder een afdakje te hangen of in te spuiten met haarlak.

Voor een naambordje dat vol in de zon komt te hangen, raden wij de RVS-look (niet te verwarren met naambordjes van RVS) en Wit Aluminium af. UV-licht verkleurt inkt, waardoor naambordjes na vijf jaar er anders uit kunnen zien. De enige oplossing hiervoor is het naambordje niet vol in de zon te hangen.

Bevestigen naambord

Ook het materiaal waarop je het naambordje wilt bevestigen, en de manier van bevestigen, kan een rol spelen bij de keuze van jouw naambordje. Een houten deur, een bakstenen muur of een stalen wand. Het zijn geen onbelangrijke zaken om rekening mee te houden.  123naamborden levert bij alle naamborden bevestigingsmateriaal.

Duur naambordje

Hoe lang wil je dat het naambordje hangt? Als je het naambord maximaal vijf jaar wilt gebruiken, dan zijn de RVS-look en wit aluminium zeer geschikte materialen om te gebruiken. Wil je dat het naambord langer dan vijf jaar meegaat, dan adviseren we om een materiaal te kiezen waarin we de tekst kunnen graveren in plaats van het erop te bedrukken. Voorbeelden van zulke materialen zijn leisteen, marmer, rvs en plexiglas.

Afbeelding op naambordje

Wil je graag een afbeelding (in kleur) op jouw naambord, kies dan voor RVS-look of wit aluminium.

Kom je er niet uit?

We hopen dat dit artikel helpt om het juiste materiaal voor jouw naambordje te kiezen. Wil je meer weten? Bel ons dan gerust voor een persoonlijk advies. Onze medewerkers staan klaar om jou te helpen.

betaal-met-ideal wij-verzenden-met-postnl wij-verzenden-met-dpd
© 2024 123naamborden.nl - Alle rechten voorbehouden